11-02-05

Europanels - "De" Scouts 2 - 5 (10/02)

Net zoals onze nationale ploeg, lijkt het wel alsof Europanels ook in een dipje zit. Na het verlies in de competitie werd (op eigen veld nu) opnieuw een nederlaag geleden. Een nederlaag wel zonder gevolgen omdat het een vriendewedstrijd was, maar 2-5 kan toch tellen.
Verzachtende omstandigheden kunnen wel ingeroepen worden; Stefan, Kiri, Chris en Grim bleven aan de kant, zodat er geen wisselspelers waren. Bij de Scouts waren er overigens genoeg om te wisselen. Maar laat dit geen uitvlucht wezen, een verdiende overwinning voor de scoutsjongens, zeker op basis van de tweede helft.
 
De eerste begon nochtans vrij evenwichtig met 50/50 balbezit voor beide teams, al had de tegenpartij wel betere kansen die al eerder tot doelpunten had kunnen leiden. Enkele keren werden ze echter door de paal van een doelpunt gehouden.  Ook doelman van dienst, Gavin, redde de meubelen een aantal keer. Daartegenover kon Europanels niet veel doelgevaar brengen en werd het doelgevaar beperkt tot enkele schuchtere afstandschoten en intrappen die door een of ander been richting doelman van de Scouts verzeilde. Een niet onlogische 0-2 achterstand bij de rust voor de Europanels, al had het verschil misschien beter weergegeven geworden met een 1-2.
 
De tweede was nog niet goed en wel bezig, of de 0-3 prikte al tegen de netten. Een dieptepas richting cornervlag van achteren uit bij de scouts, die door de benen van de doelman in doel dwarrelde. Europanels zag de bui al hangen, en trok enkele minuten resoluut in de aanval, wat toch voor een succes zorgde, 1-3 door Jaimy die een collectieve actie afronde. In de ijver naar de 2-3 werd het verdedigend aspect even vergeten, en een speler van de Scouts kon ongehinderd tot op 10 meter van het doel komen en rustig een knal in de hoek geven: 1-4.
Naar het einde van de wedsrijd toe leken beide teams moegestreden te zijn, en werd aan beide kanten nog 1 goal gemaakt. Eindstand 2-5.
 
Opnieuw een slechte repetitie dus voor de Europanels, die maandag een moeilijke thuiswedstrijd krijgen voorgeschoteld met Prinsenhof, waar in de heenronde van verloren werd met 10-6.
 
Basis: Gavin, Jaimy, Christophe, Tomek, Kevin
 

12:44 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

reactie Leuk geschreven tekstje .. succes maandag

Gepost door: Johan | 12-02-05

De commentaren zijn gesloten.