16-02-05

Europanels - Prinsenhof 5 - 6 (14/02)

Helaas, maar opnieuw geen overwinning voor Europanels. Nochtans maakten we zeker aanspraak op de 3 punten, maar we verzuimden op het foute moment de kansen af te maken (mede dankzij de paal en lat) en waren er soms enorme gaten in de verdediging zeker op de lange ballen die de achterhoede van Prinsenhof meermaals verstuurde richting spits. (Die overigens dodelijk efficiënt was)
 
De eerste helft begon sterk met meteen een eerste kans na enkele seconden spelen. Het schot spatte op de lat uiteen. De goal viel echter aan de overkant: een lange ren, met een beweging man in de wind zetten, en vervolgens laag en droog in de hoek binnenknallen. Voetbal is toch makkelijk nietwaar? (0-1)
De eurpanels die duidelijk opnieuw op het niveau van voor de winterstop begonnen te spelen, drukten de tegenstander terug op de eigen helft voor een kwartier, en kon in dat kwartier de gelijkmaker achter de doelman prikken. (1-1) Er moet wel worden gezegd dat het op dat moment al 4 of 5-1 had kunnen staan, maar meermaals stond de paal of de lat in de weg:
"en wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt slaag" ,zoals in voetbal wel bekend is. En niets was minder waar. Via een afgeweken bal op Stefan dwarrelde de bal domweg in de Europanels-goal. 1-2 en we waren weer op achtervolgen aangewezen, met succes gelukkig. Slechts een tijdje na de 1-2 stond de 2-2 al op het bord, eveneens via een own-doelpunt van Prinsenhof. Met de goede instelling voor ogen liepen we uit tot 3-2 en zelfs 4-2. Prinsenhof kreeg ook nog wel enkele gevaarlijke kansen, maar verzuimde deze af te werken, of er lag een doelman in de weg.
4-2 een verdiende voorsprong bij de rust.
 
De tweede helft begon evenwichtig, waar het overwicht deels lag bij de Europanels, deels bij Prinsenhof. Na enkele minuten spelen echter, begonnen de lange ballen ons rond de oren te vliegen. Met zware gevolgen zo blijkt. Op een korte tijd werd de 4-2 voorpsrong omgebogen naar een 5-5 stand. Prinsenhof speelde het uitstekend met de lange ballen, en een dodelijk efficiënte spits die de verdedigers vlot passeerde en gretig van alle hoeken op doel knalde. Niet onlogisch werd het dus 5-5.
Europanels was aangeslagen maar kwam er toch nog enkele keren gevaarlijk uit. Even leek het zelfs nog aanspraak te maken op de 3 punten, maar telkens lag er wel een been van de tegenstander in de weg, of een hand van de doelman.
Het onafwendbare gebeurde dan ook 6 minuten voor het einde: De aanvoerder van Prinsenhof bemachtigde de bal, en trapte vanuit de tweede lijn buiten het bereik van de doelman de bal tegen de netten. (5-6)
 
De europanels trokken nog met de moed der wanhoop naar voren, maar net zoals in de laatse wedstrijden oogsten ze hiermee geen succes.
 
Een nieuwe nederlaag die ons verderweg doet zakken in het klassement.
We onthouden wel, dat het spelpeil gedurende lange tijd zeer goed was, met geregeld doelgevaar en druk bij de tegenstander creeërend. Enkel verdedigend laten we soms nog te veel steken vallen en die blijken ons steeds de das omg te doen.
Het is nu uitkijken wat het gaat worden in de volgende wedstrijd tegen Fenerbahce, de nog altijd fiere leider in onze reeks waar in de heenronde van gewonnen werd na een zeer hoogstaande wedstrijd.
 
Basis: Gavin, Jaimy, Stefan, Christof, Tomek, Kevin

12:36 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Verslag Hey Kevin

Mooi verslag!!

Tegen volgende wedstrijd is deze bittere pil vergeten en staan we er weer.

Gepost door: Jaimy | 16-02-05

De commentaren zijn gesloten.