27-02-05

Europanels - Ultra's (3) 2-5 (24/02)

Ook de laatste test voor  het competitieduel tegen de leider Fenerbahce (die overigens zijn laatste wedstrijd verloor op het veld van Groenenhoek 2, waar wij -nipt- verloren nb ) werd spijtig genoeg afgesloten met een negatieve score in ons voordeel.
Het was wel een vriendenwedstrijd, maar het Europanelshart bloedt toch als het in de derby tegen de Ultra's gebeurt.
Al bij al kunnen we zeggen dat de Ultra's dodelijk efficiënt waren en de ruimte die ze met momenten kregen uitstekend benutten.
 
In de eerste helft kon Gavin (in het doel) nog enkele keren de meubelen redden, maar moest zich toch 3 keer gewonnen geven toen de Ultra'ers keer op keer alleen voor zijn kooi kwamen.(0-3) Verdedigend liep het dus nog altijd uitermate stroef, en daar werden we weer koudweg op gepakt. Het was overigens geen slechte wedstrijd van ons, want met iets meer geluk (een bal die goed valt) kon er misschien al meer mogelijk worden. Maar ja, "Als ons kat een koe was, dan ..." U kent het wel.
 
Mandekking verliep dus weer stroef, met af en toe momenten van totaal geen dekking (laat dit nu net essentieel wezen voor een verdeding) wat leidde tot grote gaten en open kansen voor de Ultra's.
 
Onze doelpunten kwamen er via Maarten die met een verrassend schot uit de draai de doelman de das omdeed (via de paal) (1-3), en via het doorzetten na het lossen van de bal door de bezoekende doelman. (2-3)
 
Na rust konden de Ultra's de score nog opdrijven tot 3-5 via 2 harrewarballen op de flank, die centraal werden gegeven en "proper" in doel werden geknalt achter een kansloze doelman.
 
Het is hopen op de eerste punten van de Europanels, en wie weet komen die er sneller dan gehoopt. Fenerbahce is niet onaantastbaar zoals Groenenhoek dus reeds bewees, en vergeet niet; Fenerbahce was ongeslagen toen ze verloren tegen ons...
 
Kern: Gavin, Jaimy, Christof, Kris, Grim, Maarten, Kevin


11:54 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-02-05

Europanels - Prinsenhof 5 - 6 (14/02)

Helaas, maar opnieuw geen overwinning voor Europanels. Nochtans maakten we zeker aanspraak op de 3 punten, maar we verzuimden op het foute moment de kansen af te maken (mede dankzij de paal en lat) en waren er soms enorme gaten in de verdediging zeker op de lange ballen die de achterhoede van Prinsenhof meermaals verstuurde richting spits. (Die overigens dodelijk efficiënt was)
 
De eerste helft begon sterk met meteen een eerste kans na enkele seconden spelen. Het schot spatte op de lat uiteen. De goal viel echter aan de overkant: een lange ren, met een beweging man in de wind zetten, en vervolgens laag en droog in de hoek binnenknallen. Voetbal is toch makkelijk nietwaar? (0-1)
De eurpanels die duidelijk opnieuw op het niveau van voor de winterstop begonnen te spelen, drukten de tegenstander terug op de eigen helft voor een kwartier, en kon in dat kwartier de gelijkmaker achter de doelman prikken. (1-1) Er moet wel worden gezegd dat het op dat moment al 4 of 5-1 had kunnen staan, maar meermaals stond de paal of de lat in de weg:
"en wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt slaag" ,zoals in voetbal wel bekend is. En niets was minder waar. Via een afgeweken bal op Stefan dwarrelde de bal domweg in de Europanels-goal. 1-2 en we waren weer op achtervolgen aangewezen, met succes gelukkig. Slechts een tijdje na de 1-2 stond de 2-2 al op het bord, eveneens via een own-doelpunt van Prinsenhof. Met de goede instelling voor ogen liepen we uit tot 3-2 en zelfs 4-2. Prinsenhof kreeg ook nog wel enkele gevaarlijke kansen, maar verzuimde deze af te werken, of er lag een doelman in de weg.
4-2 een verdiende voorsprong bij de rust.
 
De tweede helft begon evenwichtig, waar het overwicht deels lag bij de Europanels, deels bij Prinsenhof. Na enkele minuten spelen echter, begonnen de lange ballen ons rond de oren te vliegen. Met zware gevolgen zo blijkt. Op een korte tijd werd de 4-2 voorpsrong omgebogen naar een 5-5 stand. Prinsenhof speelde het uitstekend met de lange ballen, en een dodelijk efficiënte spits die de verdedigers vlot passeerde en gretig van alle hoeken op doel knalde. Niet onlogisch werd het dus 5-5.
Europanels was aangeslagen maar kwam er toch nog enkele keren gevaarlijk uit. Even leek het zelfs nog aanspraak te maken op de 3 punten, maar telkens lag er wel een been van de tegenstander in de weg, of een hand van de doelman.
Het onafwendbare gebeurde dan ook 6 minuten voor het einde: De aanvoerder van Prinsenhof bemachtigde de bal, en trapte vanuit de tweede lijn buiten het bereik van de doelman de bal tegen de netten. (5-6)
 
De europanels trokken nog met de moed der wanhoop naar voren, maar net zoals in de laatse wedstrijden oogsten ze hiermee geen succes.
 
Een nieuwe nederlaag die ons verderweg doet zakken in het klassement.
We onthouden wel, dat het spelpeil gedurende lange tijd zeer goed was, met geregeld doelgevaar en druk bij de tegenstander creeërend. Enkel verdedigend laten we soms nog te veel steken vallen en die blijken ons steeds de das omg te doen.
Het is nu uitkijken wat het gaat worden in de volgende wedstrijd tegen Fenerbahce, de nog altijd fiere leider in onze reeks waar in de heenronde van gewonnen werd na een zeer hoogstaande wedstrijd.
 
Basis: Gavin, Jaimy, Stefan, Christof, Tomek, Kevin

12:36 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-02-05

Europanels - "De" Scouts 2 - 5 (10/02)

Net zoals onze nationale ploeg, lijkt het wel alsof Europanels ook in een dipje zit. Na het verlies in de competitie werd (op eigen veld nu) opnieuw een nederlaag geleden. Een nederlaag wel zonder gevolgen omdat het een vriendewedstrijd was, maar 2-5 kan toch tellen.
Verzachtende omstandigheden kunnen wel ingeroepen worden; Stefan, Kiri, Chris en Grim bleven aan de kant, zodat er geen wisselspelers waren. Bij de Scouts waren er overigens genoeg om te wisselen. Maar laat dit geen uitvlucht wezen, een verdiende overwinning voor de scoutsjongens, zeker op basis van de tweede helft.
 
De eerste begon nochtans vrij evenwichtig met 50/50 balbezit voor beide teams, al had de tegenpartij wel betere kansen die al eerder tot doelpunten had kunnen leiden. Enkele keren werden ze echter door de paal van een doelpunt gehouden.  Ook doelman van dienst, Gavin, redde de meubelen een aantal keer. Daartegenover kon Europanels niet veel doelgevaar brengen en werd het doelgevaar beperkt tot enkele schuchtere afstandschoten en intrappen die door een of ander been richting doelman van de Scouts verzeilde. Een niet onlogische 0-2 achterstand bij de rust voor de Europanels, al had het verschil misschien beter weergegeven geworden met een 1-2.
 
De tweede was nog niet goed en wel bezig, of de 0-3 prikte al tegen de netten. Een dieptepas richting cornervlag van achteren uit bij de scouts, die door de benen van de doelman in doel dwarrelde. Europanels zag de bui al hangen, en trok enkele minuten resoluut in de aanval, wat toch voor een succes zorgde, 1-3 door Jaimy die een collectieve actie afronde. In de ijver naar de 2-3 werd het verdedigend aspect even vergeten, en een speler van de Scouts kon ongehinderd tot op 10 meter van het doel komen en rustig een knal in de hoek geven: 1-4.
Naar het einde van de wedsrijd toe leken beide teams moegestreden te zijn, en werd aan beide kanten nog 1 goal gemaakt. Eindstand 2-5.
 
Opnieuw een slechte repetitie dus voor de Europanels, die maandag een moeilijke thuiswedstrijd krijgen voorgeschoteld met Prinsenhof, waar in de heenronde van verloren werd met 10-6.
 
Basis: Gavin, Jaimy, Christophe, Tomek, Kevin
 

12:44 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-02-05

Groenenhoek - Europanels 4-3 (31/1)

Helaas, maar opnieuw een nederlaag geleden op het veld van een tegenstander die moet te kloppen zijn op papier.
Toch moet gezegd worden dat Groenenhoek verdiend met de overwinning aan de haal ging. Ze speelden sterk verdedigend, plakkend als het ware op de man in balbezit en elke vrije man van ons. In de opbouw waren ze iets minder sterk, waardoor ze hun kansen eerder uit lange ballen haalden - rekenend op hun snelheid vooraan - ,of uit persoonlijke acties die dan leidden tot schoten op het doel. - dat tevens sterk verdedigd werd door interimdoelman Maarten.-
Niet onlogisch kwam de thuisploeg dus op voorsprong na wat geharrewar voor het doel. (1-0). Europanels leek dan toch wakker te schieten en zette meer druk op de man in balbezit, en combineerde een aantal keer sterk, met een 1-1 en 1-2 stand tot gevolg. (Doelpunten: Jaimy en Stefan?). Kort voor rust zette Groenenhoek nog eens gevaarlijk door met als gevolg een nieuwe warboel voor het doel van ons. Gevolg: een tweede owndoelpunt. 2-2.
Op basis van de eerste helft, was de 2-2 een rechtvaardige uitslag. Beide teams hadden al kansen gekregen om de score verder op te drijven, maar telkens werden deze kansen niet benut.
 
De tweede helft begon zoals de eerste was verlopen, met 2 ploegen die elkaar in evenwicht hielden, maar na enkele prikjes van Groenenhoek bleek toch al dat de thuisploeg nog over een beter loopvermogen beschikte en dus het laken naar zich toetrok. Enkele rake schoten raakte nog de paal, maar even later stond de 3-2 toch op het bord.
Een slotoffensief de laatste 10 minuten van ons leverde nog een 3-3 op, maar op het verkeerde moment viel de bal op de verkeerde plaats; namelijk voor de voeten van de tegenstander die alleen voor Maarten opdoemde en in de draai de bal in doel legde. Stefan raakte bij dit manouvre nog lichtelijk gekwetst aan de rug toen hij kwam verdedigen, maar dit baatte dus niet meer. 4-2 de eindstand, en op basis van de wedstrijd in zijn gehele, misschien niet onverdiend.
 
 
De 3 punten blijven dus bij Groenenhoek.
 
Basis: Maarten, Jaimy, Chris, Christophe, Stefan, Tomek, Kevin
Geel: Stefan (kritiek op scheids) 
 

19:39 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |