04-03-05

Fenerbahce - Europanels 6 - 9 (02/03)

Hip hip hoera! 6/6 tegen de leider.
 
En wat voor een wedstrijd! Spannend tot de laatste minuut, pittige duels, belegeringen van doelen, geroep langs de lijn, ... kortom, we waanden ons in een Engelse cupmatch.
Maar niets was minder waar, het was gewoon Fenerbahce - Europanels.
En we wonnen!
 
Na onze reeks nederlagen tegen minder goed geplaatste tegenstanders was het woensdag opnieuw raak. Onverhoopt , maar niet minder welkom!
 
In tegenstelling tot de heenmatch (waar we Fenerbahce meteen naar de keel vlogen en vastzetten op eigen helft) keken we na 5 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Merendeels door individuele acties van de technisch sterke tegenstanders. Een sterke deuk in het zelfvertrouwen (dat toch al wankel stond) en 3 goals later wisten we dus dat we niet als janetten moesten spelen. En dat deden we dus niet!
We knokten ons terug in de wedstrijd en kwamen tegen het slot van de eerste helft gevaarlijk opzetten, eerst nog met afstandschoten en net niet afgwerkte kansen, maar daarna toch met succes: 3-2 bij de rust.
 
Na de rust gingen we eerder rustig van start en Fenerbahce liep uit tot 4-2. Niet veel later kon de bordjesman de 4-3 al aan het pinnetje prikken. Europanels begon op een steeds hoger niveau te spelen, en Fenerbahce kroop gestaag terug en kwam er nog amper uit. Het kon enkel de doelman nog bedreigen (en verschalken) met afstandschoten. Enkele minuten was de spanning te stijgen en verliep het score verloop lineair oplopend: 5-3, 5-4, 6-4, 6-5 en toen brak de ban eindelijk. Europanels drukte steeds harder op de verdediging en haalde het overwicht op het middenveld. De rangen schoven op richting doel Fenerbahce en de 6-6 werd tegen de touwen geprikt via Tomek of Stefan (de twee maakten belangijke goals beste lezers! )
 
Bij Fenerbahce sloop nu zichtbaar de onzekerheid in de rangen en daar maakten we optimaal gebruik van: Nog een 5-tal uitgespeelde kansen waarvan er nog 3 binnenwaaiden: 6-9.
 
Mooi getal, zeker omdat het in ons voordeel is. :p
3 duurverdiende punten die richting Aartselaar gaan.
Volgende wedstrijd staat 'Thuske te wachten als tegenstander, opnieuw de absolute top in onze competitie. benieuwd of we deze positieve wending kunnen blijven volhouden, of 'Thuske ons terug in bedwang krijgt.
 
Kern: Gavin, Jaimy, Kris, Christophe, Stefan, Tomek, Kevin
 
 
 

20:59 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Proficiat!

Gepost door: Johan | 04-03-05

Schitterende wedstrijd Hey gasten

Nog eens nen dikke proficiat aan ons allen.

Prachtig gespeeld, voor elke bal serieus gevochten, goeie mentaliteit in de groep. Wat moet een mens nog meer hebben.

Ik geniet er nog van. Als we volgende week nog zo spelen, gaat het een heftige wedstrijd worden.

Nog eens nen dikke proficiat aan iedereen en tot de volgende

Gepost door: Jaimy | 05-03-05

he he heeee !!! denk toch dat dit een van onze beste matchen was van het seizoen

3-0 achterkomen, niet opgeven en uiteindelijk nog ruim winnen. Goed

voor het vertrouwen voor de volgende match. Als we willen kunnen we

iedereen aan (van onze reeks toch :-)

tot de volgende !!

Gepost door: Kris | 05-03-05

Give me a Z, give me a V, give me a C, give me a E, give me a U, give me a R, give me a O, give me a P, give me a A, give me a N, give me a E, give me a L, give me a S - makes ZVC EUROPANELS!!! Echt waar: zo een wedstrijd wil ik nog eens spelen. Het was echt een topwedstrijd van de bonvenste plank. Zoals geschreven in het artikel: we hebben geknokt en gevochten en het resultaat mag er zijn. Vooral de manier waarop: de mentaliteit was er en de team-spirit ook. Ik vond het echt meer dan aangenaam en met deze mentaliteit en ploeg kunnen we nog ver komen!

Nogmaals proficiat aan allen, en vooral aan de Kevin voor het prachtige artikel! Jij bent een echt schrijfwonder!

Gavin

Gepost door: Gavin | 07-03-05

^^ mja, mijn visie op de feiten ga ik niet meer zeggen, want die zijn al te lezen. Nu ene oproep aan iedereen die de wedstrijd ziet: als er iets is dat niet blijkt te kloppen ofzo, laat het mij weten. Ik bekijk de wedstrijd uit mijn standpunt, en onthoud ook niet alles (zoals je al gemerkt zult hebben :p )
dus als er een fout is, een onvoldoende, laat het mij weten!!

En ind, zoals Gavin zei, er is nog veel mogelijk.
Tegen thu'ske moet zeker iets mogelijk zijn, omdat we in onze zaal spelen en we daar beter van de ruimte gebruik kunnen maken.
Voor de rest, zie ik de wedstrijden tegen Jorssen en Adinga nog als zeer moeilijke wedstrijden, die beslissend zullen zijn voor de eindstand.

Ps: als die ploegen in het klassement nog veel over elkaar gaan wippen, dan word ik horendul
:p
in html da aanpassen is niet altijd even simpel.


Gepost door: Boer Gert | 07-03-05

De commentaren zijn gesloten.