15-03-05

Europanels - 'Thuske 3 - 3 (14/03)

Verkerend in de overwinningsroes van onze laatste wedstrijd tegen Fenerbahce was het weer bijna raak. In ons rijtje van 3 (topploegen waartegen we spelen) ging nu bijna 'Thuske voor de Europanels hakbijl!
Voor de aanwezige supporters (overigens spionnen van Jorssen Metr. en Adinga - rechtstreekse concurrenten voor de 3e plaats - ) werd het alweer een zeer leuke wedstrijd, met de nodige spanning, nervositeit, schitterende acties, technische hoogstandjes, opstootjes, enz...
Kortom een leuke pot voetbal (zoals de Hollanders het zo mooi kunnen zeggen) zoals we ze graag zien!
 
Vooraf gezien, hadden we niets te verliezen: 'Thuske was immers de koploper die bij ons een optie op de titel kon halen. Maar Fenerbahce WAS dit ook tot voor kort ....
 
De wedstrijd begon in ons voordeel, mede dankzij een zenuwachtig begin van de tegenpartij. Slordige controles, dom balverlies en te weinig inzet op het middenveld, gaf ons alle kansen om ons eigen spel te spelen en vanachter uit op te bouwen. Het eerste kwartier domineerden we het spelbeeld wat resulteerde in enkele uitstekende kansen. Niet enkel kansen, maar ook doelpunten: Zoals gezegd, mooie collectieve acties, die subtiel werden afgerond. Voor 'Thuske goed en wel wakker was, stonden ze al 3-0 in het rood.
De resterende 10 minuten van de tweede helft schoten ze dan toch wakker en hoe. De spreekwoordelijke nummer 10 (die ook daadwerkelijk de nummer 10 was) schudde enkele fraaie staaltjes uit zijn schoenen en dook een keer alleen voor de doelman van ons op (Kevin). Nog zonder resultaat, maar even later was het wel raak, toen hij de bal recupureerde op een 5-tal meter van het doel, en hem netjes via de paal in doel torpedeerde. (3-1). De toon was gezet, en we verloren de controle over de wedstrijd. Ook een (terechte) gele kaart voor een 'Thuske speler kon het tij niet meer keren. De nummer 10 rijtte enkele keren de verdediging medogenloos open en omspeelde dan nog doelman, om vervolgens de bal droogjes in het netje te leggen. (3-2 en 3-3).
3-3 met de rust dus. Alles was mogelijk, maar het zelfvertrouwen had toch een knauw gekregen. De tweede helft voorspelde zeer moeilijk te worden voor ons tegen de leider.
 
En niets was minder waar; we werden als het ware op de eigen helft vastgepint, en kwamen er niet meer uit. Eenrichtingsvoetbal was ons deel, maar al bij al resulteerde dit niet in een overdosis van kansen voor 'Thuske. Dit volledig dankzij de verdediging die er stond als een muur met momenten. Men riskeerde lijf en leden door het voor de bal te gooien. (Het mag gezegd worden: de mentaliteit was niet goed, was niet bangelijk, ze was gewoon BEESTIG!
Daarvoor proficiat aan alle spelers.)
De weinige kansen die echt op doel gingen dan ook de mist in door enkele saves van de doelman (met het nodige geluk). Kortom, het was pompen om het hoofd boven water te houden, maar we pompten hard genoeg! Na misschien de moeilijkste 25 minuten van de competitie floot de scheids af en was de buit binnen.
 
Niet verloren, en een 4/6 tegen de top 2 van het klassement, toch een verdienstelijke prestatie. Vooral de manier waarop!
Volgende wedstrijd opnieuw een topper van formaat, tegen Jorssen Metropool: de derde uit de competitie. Benieuwd of de volgende wedstrijd een doortrekking van de positieve lijn wordt, en zo misschien een punt (of misschien 3) oplevert.
 
Kern: Gavin, Kris, Tomek, Jaimy, Stefan, Maarten, Kevin
 

18:59 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Yeeha! Mannen,

Hopelijk pakken we volgende wedstrijd de 3 punten en kunnen we werken aan de derde plaats. Deze kan nog steeds kans geven op promotie naar de vierde reeks. Tot maandag!

Gepost door: Gavin | 16-03-05

De commentaren zijn gesloten.