23-03-05

Jorssen Metropool - Europanels 8 - 1 (21/03)

8-1, zware cijfers inderdaad, maar misschien wel een goede weergave van de kloof tussen beide teams.
 
Vanaf het begin werden we al meteen met de neus op de harde feiten gedrukt. Voor we het goed en wel wisten, stonden we al 3-0 in het krijt. Jorssen, misschien de ploeg die het seizoen zal afsluiten als kampioen, had alles wat nodig was om ons uit te schakelen op alle gebieden: een goede targetman die zijn verdediger in de luren kon leggen met een snedige beweging, een steengoede keeper die werkelijk (bijna) alles uit zijn doel ranselde, spelers die de opening opzochten en elkaar blindelings aanvoelden, stevigheid in de duels (soms iets te stevig) en vooral ook een Torinstinct.
De nederlaag valt dan ook niet zozeer te wijten aan fouten van ons, maar aan de klasse van de tegenstrever. We hebben gegeven wat we konden maar dat was gewoon niet genoeg. Spijtig, maar we onthouden wel de mooie 4/9 die we hebben gehaald tegen de top 3 uit het klassement, wat toch ook een mooie verdienste is, en ons misschien in extremis naar de 4e plaats kan loodsen.
De wedstrijd tegen Adinga wordt immers de match van de waarheid.
 
De wedstrijd zelf verliep vrij eentonig voor de toeschouwers (die er overigens niet waren). Veelal eenrichtingsvoetbal, met vroeg storingswerk van Jorssen. Geduldig wachtend tot iemand de opening indook, keken ze de kat uit de boom voor een paar minuten, om dan op 2 minuten genadeloos 3 doelpunten te maken. De targetman van Jorssen (eerder vernoemd) draaide zich enkele malen knap weg van zijn bewaker en wist telkens net de opening te vinden om de doelman te verschalken.
Die targetman was overigens de draaischijf van Jorssen, en was telkens aanspeelbaar. Zijn balvastheid zorgde regelrecht voor problemen voor het doel van de Europanels.
Tot 5 keer toe kwamen ze alleen voor de doelman, die er met een gelukje nog 2 kon uithalen.
Na de 3-0 drukte Jorssen nog fel door, langs de flanken en soms zelf door het centrum. Telkens mondde dit uit in een open doelkans waarbij ze de hoek maar hadden uit te kiezen naast de doelman. 1 enkel afgeweken afstandschot dat dom binnendwarrelde in Europanelsdoel doorbrak het monotome meesterschap van Jorssen op de doorbraakacties.
We creeërden maar heel even druk, naarmate de rust toe, en we wisten zelfs te scoren via Tomek, die op een hoekschop vernietigend uit de tweede lijn de bal hard onder de doelman knalde. Diezelfde doelman had ervoor wel al 2 maal met zijn handen buiten zijn toegelaten gebied de bal beroerd, maar dit bleef telkens onbestraft.
Zo eindigde de eerste helft met een 6-1 afstraffing.
 
In de tweede helft, duwde Jorssen niet echt meer op het gaspedaal, en kregen ze nog enkele mogelijkheden, waarvan ze er nog 2 scoorden. (2 maal alleen voor de doelman). Europanels kende toch een opflakkering waarbij ze de eer nog meer dan wilden redden, maar hierin gestuit zagen door  een van de scheidsrechterlijke dwalingen (er waren er talrijke), die als bij wonder niet had gezien hoe een veldspeler de bal uit het onverdedigde doel wegsloeg met de hand na een schot van Stefan.
Stefan kreeg nadien ook nog een dubieuze gele kaart voor een overtreding (?)
De tweede helft was dus een maat voor niets, en de enige die zich in de kijker speelde was de scheidsrechter...
 
De 8-1 stond op het bord toen hij affloot, een logische pandoering voor de Europanels, die overklast werden door Jorssen. Desalniettemin, toch een nederlaag die aankomt.
 
Het wordt afwachten of Europanels zich kan herstellen van deze opdoffer tegen Contralo en Vertigo, die in het klassement lager geklasseerd staan. Wil Europanels nog 4e worden, dan moeten die 2 wedstrijden abosluut gewonnen worden. 
 
Kern: Stefan, Jaimy, Tomek, Kris, Christophe, Maarten, Kevin
Geel: Stefan

12:46 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

jammer inderdaad jammer, maar toegegeven, ze waren beter. Al bij al hebben we

het niet zo slecht gedaan tegen de kopploegen, misschien teveel puntjes

gemorst tegen de mindere goden. De volgende matchen winnen en

wie weet ...

Gepost door: Kris | 23-03-05

Kaas met gaten .. en ik die dacht dat jullie zo'n defensieve professionals waren afgaande op jullie kritieken op mij ... tsss .. pakske slaag 8-1 .. maar nog niks verloren hé, succes de volgende!

Gepost door: Johan | 26-03-05

De commentaren zijn gesloten.