23-03-05

Jorssen Metropool - Europanels 8 - 1 (21/03)

8-1, zware cijfers inderdaad, maar misschien wel een goede weergave van de kloof tussen beide teams.
 
Vanaf het begin werden we al meteen met de neus op de harde feiten gedrukt. Voor we het goed en wel wisten, stonden we al 3-0 in het krijt. Jorssen, misschien de ploeg die het seizoen zal afsluiten als kampioen, had alles wat nodig was om ons uit te schakelen op alle gebieden: een goede targetman die zijn verdediger in de luren kon leggen met een snedige beweging, een steengoede keeper die werkelijk (bijna) alles uit zijn doel ranselde, spelers die de opening opzochten en elkaar blindelings aanvoelden, stevigheid in de duels (soms iets te stevig) en vooral ook een Torinstinct.
De nederlaag valt dan ook niet zozeer te wijten aan fouten van ons, maar aan de klasse van de tegenstrever. We hebben gegeven wat we konden maar dat was gewoon niet genoeg. Spijtig, maar we onthouden wel de mooie 4/9 die we hebben gehaald tegen de top 3 uit het klassement, wat toch ook een mooie verdienste is, en ons misschien in extremis naar de 4e plaats kan loodsen.
De wedstrijd tegen Adinga wordt immers de match van de waarheid.
 
De wedstrijd zelf verliep vrij eentonig voor de toeschouwers (die er overigens niet waren). Veelal eenrichtingsvoetbal, met vroeg storingswerk van Jorssen. Geduldig wachtend tot iemand de opening indook, keken ze de kat uit de boom voor een paar minuten, om dan op 2 minuten genadeloos 3 doelpunten te maken. De targetman van Jorssen (eerder vernoemd) draaide zich enkele malen knap weg van zijn bewaker en wist telkens net de opening te vinden om de doelman te verschalken.
Die targetman was overigens de draaischijf van Jorssen, en was telkens aanspeelbaar. Zijn balvastheid zorgde regelrecht voor problemen voor het doel van de Europanels.
Tot 5 keer toe kwamen ze alleen voor de doelman, die er met een gelukje nog 2 kon uithalen.
Na de 3-0 drukte Jorssen nog fel door, langs de flanken en soms zelf door het centrum. Telkens mondde dit uit in een open doelkans waarbij ze de hoek maar hadden uit te kiezen naast de doelman. 1 enkel afgeweken afstandschot dat dom binnendwarrelde in Europanelsdoel doorbrak het monotome meesterschap van Jorssen op de doorbraakacties.
We creeërden maar heel even druk, naarmate de rust toe, en we wisten zelfs te scoren via Tomek, die op een hoekschop vernietigend uit de tweede lijn de bal hard onder de doelman knalde. Diezelfde doelman had ervoor wel al 2 maal met zijn handen buiten zijn toegelaten gebied de bal beroerd, maar dit bleef telkens onbestraft.
Zo eindigde de eerste helft met een 6-1 afstraffing.
 
In de tweede helft, duwde Jorssen niet echt meer op het gaspedaal, en kregen ze nog enkele mogelijkheden, waarvan ze er nog 2 scoorden. (2 maal alleen voor de doelman). Europanels kende toch een opflakkering waarbij ze de eer nog meer dan wilden redden, maar hierin gestuit zagen door  een van de scheidsrechterlijke dwalingen (er waren er talrijke), die als bij wonder niet had gezien hoe een veldspeler de bal uit het onverdedigde doel wegsloeg met de hand na een schot van Stefan.
Stefan kreeg nadien ook nog een dubieuze gele kaart voor een overtreding (?)
De tweede helft was dus een maat voor niets, en de enige die zich in de kijker speelde was de scheidsrechter...
 
De 8-1 stond op het bord toen hij affloot, een logische pandoering voor de Europanels, die overklast werden door Jorssen. Desalniettemin, toch een nederlaag die aankomt.
 
Het wordt afwachten of Europanels zich kan herstellen van deze opdoffer tegen Contralo en Vertigo, die in het klassement lager geklasseerd staan. Wil Europanels nog 4e worden, dan moeten die 2 wedstrijden abosluut gewonnen worden. 
 
Kern: Stefan, Jaimy, Tomek, Kris, Christophe, Maarten, Kevin
Geel: Stefan

12:46 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-03-05

Europanels - 'Thuske 3 - 3 (14/03)

Verkerend in de overwinningsroes van onze laatste wedstrijd tegen Fenerbahce was het weer bijna raak. In ons rijtje van 3 (topploegen waartegen we spelen) ging nu bijna 'Thuske voor de Europanels hakbijl!
Voor de aanwezige supporters (overigens spionnen van Jorssen Metr. en Adinga - rechtstreekse concurrenten voor de 3e plaats - ) werd het alweer een zeer leuke wedstrijd, met de nodige spanning, nervositeit, schitterende acties, technische hoogstandjes, opstootjes, enz...
Kortom een leuke pot voetbal (zoals de Hollanders het zo mooi kunnen zeggen) zoals we ze graag zien!
 
Vooraf gezien, hadden we niets te verliezen: 'Thuske was immers de koploper die bij ons een optie op de titel kon halen. Maar Fenerbahce WAS dit ook tot voor kort ....
 
De wedstrijd begon in ons voordeel, mede dankzij een zenuwachtig begin van de tegenpartij. Slordige controles, dom balverlies en te weinig inzet op het middenveld, gaf ons alle kansen om ons eigen spel te spelen en vanachter uit op te bouwen. Het eerste kwartier domineerden we het spelbeeld wat resulteerde in enkele uitstekende kansen. Niet enkel kansen, maar ook doelpunten: Zoals gezegd, mooie collectieve acties, die subtiel werden afgerond. Voor 'Thuske goed en wel wakker was, stonden ze al 3-0 in het rood.
De resterende 10 minuten van de tweede helft schoten ze dan toch wakker en hoe. De spreekwoordelijke nummer 10 (die ook daadwerkelijk de nummer 10 was) schudde enkele fraaie staaltjes uit zijn schoenen en dook een keer alleen voor de doelman van ons op (Kevin). Nog zonder resultaat, maar even later was het wel raak, toen hij de bal recupureerde op een 5-tal meter van het doel, en hem netjes via de paal in doel torpedeerde. (3-1). De toon was gezet, en we verloren de controle over de wedstrijd. Ook een (terechte) gele kaart voor een 'Thuske speler kon het tij niet meer keren. De nummer 10 rijtte enkele keren de verdediging medogenloos open en omspeelde dan nog doelman, om vervolgens de bal droogjes in het netje te leggen. (3-2 en 3-3).
3-3 met de rust dus. Alles was mogelijk, maar het zelfvertrouwen had toch een knauw gekregen. De tweede helft voorspelde zeer moeilijk te worden voor ons tegen de leider.
 
En niets was minder waar; we werden als het ware op de eigen helft vastgepint, en kwamen er niet meer uit. Eenrichtingsvoetbal was ons deel, maar al bij al resulteerde dit niet in een overdosis van kansen voor 'Thuske. Dit volledig dankzij de verdediging die er stond als een muur met momenten. Men riskeerde lijf en leden door het voor de bal te gooien. (Het mag gezegd worden: de mentaliteit was niet goed, was niet bangelijk, ze was gewoon BEESTIG!
Daarvoor proficiat aan alle spelers.)
De weinige kansen die echt op doel gingen dan ook de mist in door enkele saves van de doelman (met het nodige geluk). Kortom, het was pompen om het hoofd boven water te houden, maar we pompten hard genoeg! Na misschien de moeilijkste 25 minuten van de competitie floot de scheids af en was de buit binnen.
 
Niet verloren, en een 4/6 tegen de top 2 van het klassement, toch een verdienstelijke prestatie. Vooral de manier waarop!
Volgende wedstrijd opnieuw een topper van formaat, tegen Jorssen Metropool: de derde uit de competitie. Benieuwd of de volgende wedstrijd een doortrekking van de positieve lijn wordt, en zo misschien een punt (of misschien 3) oplevert.
 
Kern: Gavin, Kris, Tomek, Jaimy, Stefan, Maarten, Kevin
 

18:59 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-03-05

Fenerbahce - Europanels 6 - 9 (02/03)

Hip hip hoera! 6/6 tegen de leider.
 
En wat voor een wedstrijd! Spannend tot de laatste minuut, pittige duels, belegeringen van doelen, geroep langs de lijn, ... kortom, we waanden ons in een Engelse cupmatch.
Maar niets was minder waar, het was gewoon Fenerbahce - Europanels.
En we wonnen!
 
Na onze reeks nederlagen tegen minder goed geplaatste tegenstanders was het woensdag opnieuw raak. Onverhoopt , maar niet minder welkom!
 
In tegenstelling tot de heenmatch (waar we Fenerbahce meteen naar de keel vlogen en vastzetten op eigen helft) keken we na 5 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Merendeels door individuele acties van de technisch sterke tegenstanders. Een sterke deuk in het zelfvertrouwen (dat toch al wankel stond) en 3 goals later wisten we dus dat we niet als janetten moesten spelen. En dat deden we dus niet!
We knokten ons terug in de wedstrijd en kwamen tegen het slot van de eerste helft gevaarlijk opzetten, eerst nog met afstandschoten en net niet afgwerkte kansen, maar daarna toch met succes: 3-2 bij de rust.
 
Na de rust gingen we eerder rustig van start en Fenerbahce liep uit tot 4-2. Niet veel later kon de bordjesman de 4-3 al aan het pinnetje prikken. Europanels begon op een steeds hoger niveau te spelen, en Fenerbahce kroop gestaag terug en kwam er nog amper uit. Het kon enkel de doelman nog bedreigen (en verschalken) met afstandschoten. Enkele minuten was de spanning te stijgen en verliep het score verloop lineair oplopend: 5-3, 5-4, 6-4, 6-5 en toen brak de ban eindelijk. Europanels drukte steeds harder op de verdediging en haalde het overwicht op het middenveld. De rangen schoven op richting doel Fenerbahce en de 6-6 werd tegen de touwen geprikt via Tomek of Stefan (de twee maakten belangijke goals beste lezers! )
 
Bij Fenerbahce sloop nu zichtbaar de onzekerheid in de rangen en daar maakten we optimaal gebruik van: Nog een 5-tal uitgespeelde kansen waarvan er nog 3 binnenwaaiden: 6-9.
 
Mooi getal, zeker omdat het in ons voordeel is. :p
3 duurverdiende punten die richting Aartselaar gaan.
Volgende wedstrijd staat 'Thuske te wachten als tegenstander, opnieuw de absolute top in onze competitie. benieuwd of we deze positieve wending kunnen blijven volhouden, of 'Thuske ons terug in bedwang krijgt.
 
Kern: Gavin, Jaimy, Kris, Christophe, Stefan, Tomek, Kevin
 
 
 

20:59 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

De Vlaaienslag (26/02)

U was fantastisch!!
 
289 taarten stonden op het tellertje afgelopen zaterdag. Een mooi aantal voor een allereerste vlaaienslag lijkt me.
Maar de credits gaan uiteraard niet naar ons maar naar u waarde taartenkoper.
Daarmee vanwege het hele Europnalesteam een welgemeende DANK JE WEL!!!!
En dat we u volgend jaar opnieuw mogen verblijden met een versgedraaide taart. ;)
 
Moest u problemen hebben ondervonden met een levering, (foute levering) of probleempjes van andere aard (geen relationele problemen aub :p ), voel u dan vrij om contact op te nemen met mij via de Mail boer gert button rechts van uw scherm, en daaropvolgend neem ik contact op met de verantwoordelijke
:D
 
Ik sluit af met een laatste dankwoord aan alle kopers, en natuurlijk ook aan de ploeg zelf, die hun zaterdag opofferde om de taarten te leveren.
 
DANK JE!!

19:02 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |