12-04-05

Europanels - Vertigo 6 - 4 (11/04)

Hip hoi, na de pandoering op het veld van Jorssen, knoopten we opnieuw aan met de 3 punten. Ditmaal werd het een ploeg die lager geklasseerd stond en waarvan moest gewonnen worden indien we nog een 4e plaats beaamden.
Dit gebeurde, zij het niet zonder moeite.
 
Vanaf het begin werd het al snel duidelijk dat het tempo niet hoog lag en dat de wedstrijd beslist zou worden met een tikkeltje geluk. Beide ploegen waren aan elkaar gelijk, al waren de Europanels met momenten technisch en fysisch de betere ploeg. Vertigo had het meer van flitsen nodig via 1 man. Dit leidde tot meer balbezit voor Europanels en enkel uitstekende kansen, die ongelukkig genoeg op een uitgestoken been van een verdediger, een uitgestoken arm van de doelman, of een stuk doelhout knalde...
De flitsen van Vertigo zoals eerder gezegd, zorgen na een kwartier in de eerste helft voor een koude douche: 0-2, na een bal die al dan niet over de zijlijn was, en een droge knal hoog in het doel na een loopactie van een Vertigo-speler.
Even van onze melk, maar niet minder gemotiveerd trokken we ten strijde, met nog enkele knallen op de paal maar tenslotte toch met de oververdiende aansluitingstreffer: 1-2
Nog in de euforie vergaten we even het spel, en de 1-3 prikte op het bord.
Met deze stand gingen we dan ook rusten. Een uitslag die niet de juiste waardeverhoudingen weergaf, maar wel een waarschuwing was voor de efficientie van de tegenstrever. De tweede helft, moest en zou een hoger tempo moeten gespeeld worden.
 
De tweede helft begon dan ook in ons voordeel, maar alweer de paal hield ons van de aansluitingstreffer. Die kwam er na een kleine 10 minuten spelen dan toch via Tomek, maar we maakten dezelfde fout van de eerste helft: we lieten meteen tegenscoren: 2-4.
Europanels draaide de kraan nu volledig open en in enkele dolle minuten werden de zaken (verdiend) omgedraaid: 3-4, 4-4 en 5-4 die de spanning wat van de schouders haalde.
Uiteindelijk prikte Christophe de 6-4 tegen de netten, en met die stand speelden we de wedstrijd rustig uit.
 
Een verdiende overwinning, die toch bloed zweet en tranen kostte. Met deze 3 punten klimmen we terug over Groenenhoek 2, naar een 5e plaats.
Volgende week wacht Contralo.
 
Kern: Tomek, Stefan, Jaimy, Christophe, Kris, Gavin, Kevin

21:11 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mooi verslag! Weerom mooi geschreven Kevin. Ben eens benieuwd naar de reactie van onze positief ingestelde commentator Johan. Iedereen kijkt steeds vol lof uit naar zijn reactie...

Gepost door: Gavin | 14-04-05

Euheu :))

Gepost door: Genieter v.h. Studentenleven | 14-04-05

reactie gaf vorige keer gewoon reactie op 8-1 pandoering .. klaat de stemmingmakerij en provocaties wel aan anderen

Gepost door: Johan | 14-04-05

spannende match dat was het wel. Niet om overmoedig te klinken, maar heb tegen deze

nooit een moment gedacht dat we zouden verliezen.

Tegen voetballende ploegen spelen we goed, bij anderen hebben we (een

pak) meer moeite. Belangrijke zijn de 3 punten en het feit dat we weeral

zijn teruggekomen na meerdere goalen achterstand

Go Europanels !!!!

Gepost door: Kris | 15-04-05

De commentaren zijn gesloten.