21-04-05

Contralo - Europanels 2 - 5 (18/04)

Een vlotte overwinning zonder echt de tegenspeler naar huis te spelen. Zo kunnen we het best de overwinning omschrijven tegen Contralo. De laatste in het klassement verweerde zich een kwartier goed, maar moest daarna toch de duimen leggen tegen ons.
 
De eerste helft verliep het eerste kwartier vrij zenuwachtig. We hadden wel constant balbezit maar speelden te zenuwachtig zodat passes of doorsteekballen telkens buiten dwarrelde, of in de voet van de tegenstander. Echt druk konden we dan ook niet opbouwen, maar we wachtten geduldig af op die ene opening. Na een kwartier kwam die er eindelijk, toen de bal bij een van ons verzeilde, en die staalhard in de hoek knalde. (Gavin?) 0-1. Van de druk een beetje verlost speelden we de bal nu toch beter rond en konden we nieuwe kansen afdwingen, waarbij we dichtbij een 0-2 kwamen, maar telkens was de afwerking nog te onzuiver om daadwerkelijk de bal tegen de netten te prikken. Net voor rust kwam er dan toch een zeer mooie aanval via Jaimy, die samen met Christophe de verdediging oprolden en fraai afwerkten. Zeer mooie actie, en een even mooie afwerking. 0-2. Dit was ook de ruststand omdat onze verdediging makkelijk de aanval opving van de tegenstander, die overigens geen enkele kans in elkaar kon stampen. Een rustige eerste helft voor verdediging en doelman werd het.
 
De tweede helft pakten we het rustig aan, en hielden we balbezit. We kwamen er nog enkele malen mooi uit met een afstandschot en de score werd zo opgedreven naar 0-3. Een veilige voorsprong, gezien de schaarse kansen die Contralo slechts bijeen had gevoetbald, dus dacht Gavin om maar eens een eigen doelpunt te maken.
:p
Vanop de helft van de tegenstander hield hij de bal ij zo na binnen door hem hard naar onze doelman te keilen: de bal was redelijk hoog en mooi gericht: De bal dwarrelde in hoekschop net naast.
Gesterkt door dit voorval trok Contralo toch ten strijde en dat rendeerde: een aanvaller mocht de 1-3 vrij inknallen.
Geen man overboord, want we domineerden nog altijd de wedstrijd. We duwden even op de gas en het stond alweer 1-4. Nog geen minuut later mocht onze doelman zich weer omdraaien: 2-4. Diezelfde aanvaller mocht in 2 keer de bal hoog in doel knallen na een beetje gestiuntel in de verdediging. (Ondertussen had Gavin de paal van het eigen doel nog eens getroffen in een nieuwe poging om onze doelman te verschalken :p ). Net voor tijd maakten we ook nog de 2-5 en waren de 3 punten binnen.
Kris flirtte nog even met een gele kaart wanneer hij de scheidsrechter zijn taak overnam, maar al bij al hield de man de kaart op zak.
 
Al bij al een saaie wedstrijd voor toeschouwers (die er niet waren) maar een logsiche overwinning zonder al te goed spel.
Belangrijk zijn de 3 punten, want na het gelijkspel van Adinga tegen Fenerbahce, is er nog een mogelijkheid om de competitie af te sluiten als 4e.
 
Niet verliezen tegen Adinga volgende week is de boodschap.
 
Kern: Kris, Christophe, Gavin, Jaimy, Tomek, Kevin
 

19:25 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.