26-04-05

Europanels - Adinga 2 - 4 (25/04)

Helaas, maar de 4e plaats is ons in extremis ontglipt. Tot 15 minuten voor het einde van de wedstrijd stonden we viruteel op de 4e plaats, maar wanneer het laatste fluitsignaal klonk, was er de harde reële situatie: 2-4 verlies en een 5e plaats.
 
De wedstrijd begon gretig aan Europanels-zijde: we waren attent voor de bal en hielden quasi iedereen van Adinga in de greep. Kansen bleven alsnog uit en de actie was vooral op het middenveld te vinden: het werd een fysieke slag die we op het einde van de wedstrijd zouden bekopen. Adinga kreeg enkele waterkansjes die niet heel gevaarlijk waren, maar het was wel het sein voor ons om aanvallender te gaan spelen, en niet zonder gevolg: 1-0 na 15 minuten spelen via een strak schot van Gavin. We bleven de aanvallendste ploeg maar konden geen echte uitgespeelde kansen meer klaarmaken. Adinga putte hier vertrouwen uit en rukte meermaals op. In het begin zag het hun pogingen nog gestuit op onze doelman, maar die moest zich kort na elkaar toch 2 keer gewonnen geven op een goedgesplaatsd schot van net buiten de baklijn, en na een aanval waarbij vrije speler alleen voor de doelman kwam. 1-2. Lichtjes aangedaan van deze score speelden we slordig met het nodige balverlies en bijna geen balbezit. Toch vochten we nog terug, en in een heen -en -weer gespeel met nog uitstekende kansen voor beide ploegen, konden we de score toch gelijk trekken. 2-2 net voor de rest en een zucht van verluchting.
De eerste helft verliep dus gelijkopgaand, met het eerste kwartier waarin wij domineerden, en de rest van de eerste helft waarin Adinga de lakens uitdeelde. Een logische 2-2 ruststand waarmee beide ploegen tevreden konden zijn.
Met deze stand, was Europanels van de 4e plaats in het klassement. Maar toen kwam die 2e helft ...
 
De tweede helft begon nochtans goed: we creërden opnieuw druk en konden de doelman van Adinga zelfs een paar keer sterk bedreigen, echter telkens zonder succes, want de bal verzeilde niet in doel. We speelden zeer aanvallend en Adinga kwam er moeilijk uit. 
Na een 10-tal minuten spelen bleek echter de fysieke conditie ons parten te spelen: we raakten uitgeput en het tekort aan wissels liet zich duidelijk voelen. Adinga, gesterkt door deze afzwakking, trok in het offensief en kon een aantal keer gevaarlijk dreigen. Onze doelman redde nog een aantal keer de meubelen maar moest zich toch gewonnen geven op een dieptepass die onder hem in doel werd geduwd. 2-3 en de 4e plaats was weer weg. Door deze stand gedreven moesten we risisco's gaan nemen, maar de conidite liet diet niet toe. Gevolg was dat Adinga nog een 2-tal keer alleen voor onze doelman kwam. Ze slaagden er weliswaar niet in die uitstekende kansen te benutten.  Ook een afstandschot werd nog via de hand van de doelman en de lat uit het doel gehouden, en even later haalde Tomek de bal nog net voor de lijn weg. Met andere woorden, we zaten precies aan het Front in '14-'18. Een 4e tegengoal kon niet uitblijven, en die kwam er een 5 minuten voor het einde van de wedstrijd, op een ongelukkig moment waarbij Gavin zijn knie bezeerde en niet verderkon. Zijn vrijgelaten man kon de doelman gemakkelijk omspelen en prikte de zekerheid voor Adinga tegen de netten. 2-4
Ons neerleggend bij dit verdict, speelden we de wedstrijd uit en eindigden zo het seizoen met een nederlaag. Maar niet te vergeten, we hebben gevochten als leeuwen, en een 3-3 stand of 4-3 stand had evenwel ook gekunnen.
 
Een dikke proficiat voor de jongens van Adinga, die het spel zeer fair gespeeld hebben en zeker de 4e plaats verdienen.
 
Kern: Gavin, Jaimy, Kris, Tomek, Grim, Kevin

 


13:08 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Teleurgesteld Het is toch jammer, die 4de plaats zo op het laatste verliezen. Maar

eerlijk is eerlijk, Adinga was goed en vooral fair. Het zag er even goed uit

maar op het einde konden we het niet meer bolwerken. Al bij al is een

5de plaats niet slecht, volgend seizoen top 3 ???

Gepost door: Kris | 28-04-05

Zeker en vast! VOlgend jaar gaan we zeker voor de top Dit jaar hebben we Europanels op de kaart kunnen zetten en dus volgend jaar is het tijd voor een stijging.

Europanels here we come!

Gepost door: Gavin | 29-04-05

Uw keeper ^^ Geef hem eens handschoenen, da dutske :o

Gepost door: Muisje | 06-05-05

De commentaren zijn gesloten.