26-04-05

Europanels - Adinga 2 - 4 (25/04)

Helaas, maar de 4e plaats is ons in extremis ontglipt. Tot 15 minuten voor het einde van de wedstrijd stonden we viruteel op de 4e plaats, maar wanneer het laatste fluitsignaal klonk, was er de harde reële situatie: 2-4 verlies en een 5e plaats.
 
De wedstrijd begon gretig aan Europanels-zijde: we waren attent voor de bal en hielden quasi iedereen van Adinga in de greep. Kansen bleven alsnog uit en de actie was vooral op het middenveld te vinden: het werd een fysieke slag die we op het einde van de wedstrijd zouden bekopen. Adinga kreeg enkele waterkansjes die niet heel gevaarlijk waren, maar het was wel het sein voor ons om aanvallender te gaan spelen, en niet zonder gevolg: 1-0 na 15 minuten spelen via een strak schot van Gavin. We bleven de aanvallendste ploeg maar konden geen echte uitgespeelde kansen meer klaarmaken. Adinga putte hier vertrouwen uit en rukte meermaals op. In het begin zag het hun pogingen nog gestuit op onze doelman, maar die moest zich kort na elkaar toch 2 keer gewonnen geven op een goedgesplaatsd schot van net buiten de baklijn, en na een aanval waarbij vrije speler alleen voor de doelman kwam. 1-2. Lichtjes aangedaan van deze score speelden we slordig met het nodige balverlies en bijna geen balbezit. Toch vochten we nog terug, en in een heen -en -weer gespeel met nog uitstekende kansen voor beide ploegen, konden we de score toch gelijk trekken. 2-2 net voor de rest en een zucht van verluchting.
De eerste helft verliep dus gelijkopgaand, met het eerste kwartier waarin wij domineerden, en de rest van de eerste helft waarin Adinga de lakens uitdeelde. Een logische 2-2 ruststand waarmee beide ploegen tevreden konden zijn.
Met deze stand, was Europanels van de 4e plaats in het klassement. Maar toen kwam die 2e helft ...
 
De tweede helft begon nochtans goed: we creërden opnieuw druk en konden de doelman van Adinga zelfs een paar keer sterk bedreigen, echter telkens zonder succes, want de bal verzeilde niet in doel. We speelden zeer aanvallend en Adinga kwam er moeilijk uit. 
Na een 10-tal minuten spelen bleek echter de fysieke conditie ons parten te spelen: we raakten uitgeput en het tekort aan wissels liet zich duidelijk voelen. Adinga, gesterkt door deze afzwakking, trok in het offensief en kon een aantal keer gevaarlijk dreigen. Onze doelman redde nog een aantal keer de meubelen maar moest zich toch gewonnen geven op een dieptepass die onder hem in doel werd geduwd. 2-3 en de 4e plaats was weer weg. Door deze stand gedreven moesten we risisco's gaan nemen, maar de conidite liet diet niet toe. Gevolg was dat Adinga nog een 2-tal keer alleen voor onze doelman kwam. Ze slaagden er weliswaar niet in die uitstekende kansen te benutten.  Ook een afstandschot werd nog via de hand van de doelman en de lat uit het doel gehouden, en even later haalde Tomek de bal nog net voor de lijn weg. Met andere woorden, we zaten precies aan het Front in '14-'18. Een 4e tegengoal kon niet uitblijven, en die kwam er een 5 minuten voor het einde van de wedstrijd, op een ongelukkig moment waarbij Gavin zijn knie bezeerde en niet verderkon. Zijn vrijgelaten man kon de doelman gemakkelijk omspelen en prikte de zekerheid voor Adinga tegen de netten. 2-4
Ons neerleggend bij dit verdict, speelden we de wedstrijd uit en eindigden zo het seizoen met een nederlaag. Maar niet te vergeten, we hebben gevochten als leeuwen, en een 3-3 stand of 4-3 stand had evenwel ook gekunnen.
 
Een dikke proficiat voor de jongens van Adinga, die het spel zeer fair gespeeld hebben en zeker de 4e plaats verdienen.
 
Kern: Gavin, Jaimy, Kris, Tomek, Grim, Kevin

 


13:08 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-04-05

Contralo - Europanels 2 - 5 (18/04)

Een vlotte overwinning zonder echt de tegenspeler naar huis te spelen. Zo kunnen we het best de overwinning omschrijven tegen Contralo. De laatste in het klassement verweerde zich een kwartier goed, maar moest daarna toch de duimen leggen tegen ons.
 
De eerste helft verliep het eerste kwartier vrij zenuwachtig. We hadden wel constant balbezit maar speelden te zenuwachtig zodat passes of doorsteekballen telkens buiten dwarrelde, of in de voet van de tegenstander. Echt druk konden we dan ook niet opbouwen, maar we wachtten geduldig af op die ene opening. Na een kwartier kwam die er eindelijk, toen de bal bij een van ons verzeilde, en die staalhard in de hoek knalde. (Gavin?) 0-1. Van de druk een beetje verlost speelden we de bal nu toch beter rond en konden we nieuwe kansen afdwingen, waarbij we dichtbij een 0-2 kwamen, maar telkens was de afwerking nog te onzuiver om daadwerkelijk de bal tegen de netten te prikken. Net voor rust kwam er dan toch een zeer mooie aanval via Jaimy, die samen met Christophe de verdediging oprolden en fraai afwerkten. Zeer mooie actie, en een even mooie afwerking. 0-2. Dit was ook de ruststand omdat onze verdediging makkelijk de aanval opving van de tegenstander, die overigens geen enkele kans in elkaar kon stampen. Een rustige eerste helft voor verdediging en doelman werd het.
 
De tweede helft pakten we het rustig aan, en hielden we balbezit. We kwamen er nog enkele malen mooi uit met een afstandschot en de score werd zo opgedreven naar 0-3. Een veilige voorsprong, gezien de schaarse kansen die Contralo slechts bijeen had gevoetbald, dus dacht Gavin om maar eens een eigen doelpunt te maken.
:p
Vanop de helft van de tegenstander hield hij de bal ij zo na binnen door hem hard naar onze doelman te keilen: de bal was redelijk hoog en mooi gericht: De bal dwarrelde in hoekschop net naast.
Gesterkt door dit voorval trok Contralo toch ten strijde en dat rendeerde: een aanvaller mocht de 1-3 vrij inknallen.
Geen man overboord, want we domineerden nog altijd de wedstrijd. We duwden even op de gas en het stond alweer 1-4. Nog geen minuut later mocht onze doelman zich weer omdraaien: 2-4. Diezelfde aanvaller mocht in 2 keer de bal hoog in doel knallen na een beetje gestiuntel in de verdediging. (Ondertussen had Gavin de paal van het eigen doel nog eens getroffen in een nieuwe poging om onze doelman te verschalken :p ). Net voor tijd maakten we ook nog de 2-5 en waren de 3 punten binnen.
Kris flirtte nog even met een gele kaart wanneer hij de scheidsrechter zijn taak overnam, maar al bij al hield de man de kaart op zak.
 
Al bij al een saaie wedstrijd voor toeschouwers (die er niet waren) maar een logsiche overwinning zonder al te goed spel.
Belangrijk zijn de 3 punten, want na het gelijkspel van Adinga tegen Fenerbahce, is er nog een mogelijkheid om de competitie af te sluiten als 4e.
 
Niet verliezen tegen Adinga volgende week is de boodschap.
 
Kern: Kris, Christophe, Gavin, Jaimy, Tomek, Kevin
 

19:25 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-05

Europanels - Vertigo 6 - 4 (11/04)

Hip hoi, na de pandoering op het veld van Jorssen, knoopten we opnieuw aan met de 3 punten. Ditmaal werd het een ploeg die lager geklasseerd stond en waarvan moest gewonnen worden indien we nog een 4e plaats beaamden.
Dit gebeurde, zij het niet zonder moeite.
 
Vanaf het begin werd het al snel duidelijk dat het tempo niet hoog lag en dat de wedstrijd beslist zou worden met een tikkeltje geluk. Beide ploegen waren aan elkaar gelijk, al waren de Europanels met momenten technisch en fysisch de betere ploeg. Vertigo had het meer van flitsen nodig via 1 man. Dit leidde tot meer balbezit voor Europanels en enkel uitstekende kansen, die ongelukkig genoeg op een uitgestoken been van een verdediger, een uitgestoken arm van de doelman, of een stuk doelhout knalde...
De flitsen van Vertigo zoals eerder gezegd, zorgen na een kwartier in de eerste helft voor een koude douche: 0-2, na een bal die al dan niet over de zijlijn was, en een droge knal hoog in het doel na een loopactie van een Vertigo-speler.
Even van onze melk, maar niet minder gemotiveerd trokken we ten strijde, met nog enkele knallen op de paal maar tenslotte toch met de oververdiende aansluitingstreffer: 1-2
Nog in de euforie vergaten we even het spel, en de 1-3 prikte op het bord.
Met deze stand gingen we dan ook rusten. Een uitslag die niet de juiste waardeverhoudingen weergaf, maar wel een waarschuwing was voor de efficientie van de tegenstrever. De tweede helft, moest en zou een hoger tempo moeten gespeeld worden.
 
De tweede helft begon dan ook in ons voordeel, maar alweer de paal hield ons van de aansluitingstreffer. Die kwam er na een kleine 10 minuten spelen dan toch via Tomek, maar we maakten dezelfde fout van de eerste helft: we lieten meteen tegenscoren: 2-4.
Europanels draaide de kraan nu volledig open en in enkele dolle minuten werden de zaken (verdiend) omgedraaid: 3-4, 4-4 en 5-4 die de spanning wat van de schouders haalde.
Uiteindelijk prikte Christophe de 6-4 tegen de netten, en met die stand speelden we de wedstrijd rustig uit.
 
Een verdiende overwinning, die toch bloed zweet en tranen kostte. Met deze 3 punten klimmen we terug over Groenenhoek 2, naar een 5e plaats.
Volgende week wacht Contralo.
 
Kern: Tomek, Stefan, Jaimy, Christophe, Kris, Gavin, Kevin

21:11 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |