25-06-05

Tornooiwinst te Aartselaar (18/06)

Een klassieker in het voetbal, - dat door vele ploegen wordt aangegrepen om nieuwe dingen uit te testen, en het vormpeil nog enigszinds op een niveau te houden - ons allen welgekend: het tornooi!
 
Ook dit jaar speelden we enkele tornooien, waarvan 1 op de terreinen van Real Groeninghe (Reet) georganiseerd door de Ultra's (waarvan helaas geen verslag is omdat onze verslaggever van dienst met diens neus in de boeken zat) waar onze Europanels op ietwat teleurstellende 17e plaats eindigden. Het andere tornooi waaraan we deelnamen vond plaats in onze eigen Aartselaarse Sporthal waar nog 3 andere ploegen die dag de benen insmeerde om naar de eindzege te dingen, (het insmeren was tevens van geen belang want de temperaturen rezen de pan uit: 30 - 31° C) tevergeefs echter want de Europanels beslechtten het pleit in hun voordeel!
 
Wedstrijd 1: Europanels - ?         (15-3)
Over de wedstrijd zelf valt niet veel te zeggen, omdat de tegenstander indien geen echte ploeg vormde in een competitie, en dus weinig tot geen balbezit had, geen kansen kon afdwingen wat leidde tot saai eenrichtingsvoetbal. Toch moet gezegd dat we ons in het begin van de wedstrijd een beetje in slaap lieten wiegen, en een 0-1 achterstand te verwerken kregen. We schoten meteen wakker en openden het vuur op de bezoekende keeper die nog diezelfde eerste helft zichzelf 8 keer mocht omdraaien: 8-1 met de rust.
De tweede helft gingen we gewoon op ons elan door en stootten door tot 15-1. De laatste minuten was er nog concentratieverlies, zodat een zeer attant keepende Gavin zich toch nog 2-maal moest laten verschalken, wat een eindstand opleverde van 15-3.
 
Wedstrijd 2: Europanels - Organiserend team         (8-4)
De wedstrijd die het tornooi zou beslissen was de 2e wedstrijd die we spelen tegen het team dat het tornooi georganiseerd had. Het team had hun eerste wedstrijd met ruime 15-0 cijfers gewonnen van de andere opponent waartegen we nog niet gespeeld hadden, dus het was menens: deze wedstrijd zou de beslissing zijn die tornooiwinst bepaalde.
De eerste helft was integraal besteed aan ons, pressing op de man in balbezit, korte passjes met zo weinig mogelijk balverlies, veel bewegen zonder bal, en efficient afwerken aan de goal leidde ons tot een confortabele 5-0 voorsprong bij de rust. Gezegd moet worden dat onze 2 aanwinsten Guy en Steven een stevige vinger hadden in deze 5-0 want ze speelden een uitstekende mandekking op de 2 sleutelfiguren van de tegenstander en ze werkten aan 100% af. Ook Gavin mag hier niet vergeten worden die met momenten lijf en leden riskeerde om zijn doel schoon te houden.
De tweede helft bleven we baas, maar vergaten op bepaalde momenten te verdedigen, en stormden we met 4 naar voor. Gevolg: een paar keer dat Gavin oog in oog stond met een alleengelaten aanvaller. Op deze manier kwamen ze terug tot 5-3 en keerde de spanning weer, maar wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij: 3 rake knallen en de 8-3 eindstand was een feit! De tornooizege kon en mocht ons niet meer ontglippen in de laatste match.
 
Wedstrijd 3: Europanels - ??          (19-0)
En de eindzege ontglipte ons ook niet meer: 19-0, even droge wedstrijd (mede door de verstikkende warmte) als dat de cijfers doen vermoeden. De tegenstander, ook geen competitief team dat al veel wedstrijden in de benen heeft, maar een groepje maten die voor de fun wat kwamen voetballen. De fun ontbrak een beetje voor hen, maar voor ons liep het zeker en vast lekker. Gavin werd niet meer bedreigd, en we konden rustig alles uitprobeerden waar we zin in hadden.
 
 
Kern: Jaimy, Gavin, Guy, Steven, Tomek, Christophe, Kevin 
 
 

19:57 Gepost door Boer Gert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |